New York There we go again!
Zoals we hadden afgesproken zouden we lekker veel verhalen posten en daarom is hier alweer een update vanuit New York!!!.
Allereerst: HAPPY NEW YEAR!!!! voor jullie allemaal!
Donderdag 31 december:
Nadat we woensdag een halve avondvierdaagse hadden gelopen waren we doodop en lagen we ook lekker vroeg op bed. Donderdag stonden we vroeg op en tot onze verbazing was heel New York bedekt onder een dikke witte laag sneeuw. In eerste instantie wel leuk, maar sneeuw hadden we al genoeg gezien en een oud en nieuw in een sneeuwstorm zagen wij niet zo zitten. Omdat je in New York niet op je kamertje blijft zijn we dus wel lekker op pad gegaan en begonnen die dag bij het Museum of Nature History. Dit is een museum waar je letterlijk verdwaald omdat het zo groot is, vol met de mooiste opgezette dieren en skeletten van Dino`s. We hebben echt onze ogen uitgekeken en hebben ons goed vermaakt.
Daarna besloten we een kijkje te nemen bij Ground Zero. Je kan je bijna niet voorstellen dat dit het gebied is waar twee giganten van torens stonden zo groot is het. Op dit moment is het alleen maar een bouwval waar echter wel een super mooi nieuw gebouw komt te staan.
Na deze bouwput vervolgde we onze weg en besloten we naar Bodies te gaan. Dit is een museum over het menselijk lichaam welke ook in Amsterdam op bezoek is geweest. Het is super indrukwekkend om te zien omdat er voornamelijk met echte lichamengewerkt is.
S' avonds hebben we onze maaltijd opgehaald in de plaatselijke supermarkt en hebben we een lekker biertje en wijntje genomen om lekker in de stemming te komen. We waren echter zo moe dat we om 7 uur in slaap vielen en om 10 uur weer wakker te worden( spannend he op oudjaarsavond, haha)
Daarna snel naar de Brooklyn Bridge gegaan en een mooi plekje gezocht om oud en nieuw te vieren. Het was wel mooi voor in de boeken maar wel wennen omdat er amper vuurwerk was en er niet eens lekker werd afgeteld. Na dit toch wel mooie moment zijn we lekker naar het Hostel gegaan na het nuttigen van een stuk pizza in een foute food corner!
Vrijdag 1 januari:
Nieuwjaarsdag stond in het teken van het zoeken naar een nieuwe telefoon voor Kris omdat zij geen bereik heeft in andere landen. Dit was na lang zoeken gelukt waar vooralNel(mamsvan kris)super blij mee is.
Na dit avontuur zijn we naar het Empire State Building gegaan. Dit is echt een ware poppenkast. Er staan overal Amerikanen te schreeuwen dat je de line kan skippen om sneller binnen te zijn en je loopt van de ene in de andere rij wat echt voor geen meter opschiet. Dood vermoeid kom je dan uiteindelijk op het dak van dit inmense gebouw wat een hoop goed maakt.
Na dit tripje naar de top of the world begaven we ons naar de New York Skyride. Dit wordt aangeprezen als een echter doener en kost 36 dollar per persoon,echter viel dit uiteindelijk wat tegen. Een achtbaan simulator op de kermis doet het beter maar goed je ziet wel New York vanuit een helikopter dus wel geinig. Toen we naar buiten liepen zagen we nog een Foodlocker en daar heeft Jeff nog een mooi paar sneakers gekocht.
Zaterdag 2 januari:
We zijn weer lekker vroeg uit bed gegaan en begonnen deze dag met een bezoek aan de NBC studios. Dit is de grootste tv zender van Amerika en het is leuk om te zien hoe ze hier alles doen op dit gebied. Het bevindt zich in een wolkenkrabber en is voorzien van mooie studios. Het is een leuk tripje omdat hetbij onze weekpas inbegrepen zat,maar andersweer veel te duur.
Na deze tour zijn we naar de South Ferry gegaan op wegnaar het vrijheidsbeeld. Omdat hier een rij van dik 2 uur stond( en een gevoelstemperatuur van -20)hebben we besloten de gratis Staten Island ferry te nemen waardoor je het vrijheidsbeeld vanuit de boot kan bekijken en niet echt aan land gaat. Op de boot nog een lekkere Hot Dog genuttigd zie hiervoor de foto`s.
Na de ferry zijn we richting Brooklyn(Coney Island)gegaan naar het aquarium van New York. Dit was echt de grootste aanfluiting ooit en we hebben het gepresteerd om binnen 10 minuten het hele park te zien haha.Coney Island is het uiterste puntje van Brooklyn en dat deel van New York en ligt aan een prachtig groot breed strand.Zomers zal dit vast een gezellige omgeving zijn, maar nu totaal uitgestorven!
We hadden ondertussen best honger en hebben we dus een lekker hapje gegeten in de Planet Hollywoo(na een wachtrij van 40 minuten). Dit was erg lekker en uiteindelijk best goed te betalen nl 60 dollar totaal.
Zondag 3 januari:
Omdat het gister ijkoud was besloten we deze dag weer lekker onze Thermo-leggings aan te trekken. Dit was een goede keuze want in Central Park was het niet te harden zo koud. We zijn door het Central Park richting het Guggenheim gegaan wat een groot expositie museum is. Dit keer werder er stukken van Kandinsky getoond.
Stiekem isKris Fan van Kandinsky geweest( havo tijd) en dat kwam al snel tot uiting toen ze haar favo schilderij zag hangen.Na dit museum zijn we naar het Sex museum gegaan. Tja wat moeten we daarover zeggen. Amerika is enblijft toch het land waar elk scheldwoord weggepiept wordt opTV en dit museum deed ons daar een beetje aan denken.
Na een koude dag, voldaan weer terug in ons hostel aangekomen, snel een MAC hap naar binnen geschroven( kris keurig aan de kipwrap haha) en nu jullie op de hoogte aan het houden...
Morgen ochtend heel vroeg ( lees:03.30 AM vertrekken)gaan we lekker naar Costa Rica en gaan we van -6 naar +30. Dit zal wel even wennen zijn maar dat lezen jullie de volgende keer wel.
Vanuit New York willen we jullie bedanken voor de reacties! Echt super!
Hi,
Wat klinkt het allemaal helemaal geweldig..we worden zo mee gesleept met jullie avontuur zeker door de combinatie met foto´s..helemaap top..
Zal wel een aangename verandering zijn die temperatuur..alhoewel New York zo heeft ook we wat..
Veel plezier verder nog en ik blijf jullie volgen!!
Rashni
Hi Jef en Kris!
Allereerst HAPPY NEW YEAR! Lijkt me heerlijk om nieuw jaar daar in New York te kunnen vieren! Geef jullie groot gelijk nieuw jaar niet vanaf Times Square te vieren, lijkt me idd nogal lang wachten in die kou. Foto's zien er super uit! Heel veel plezier daar samen en geniet van die heerlijke reis!!!
Xxx Niels en Jo
leuk jullie verhaal weer en die leuke foto's!!!
Hallo daar!!
Wat een leuke verhalen en wat een geweldige foto's! :-)
Jaloerse gevoelens vanuit Emmen....
Nog een hele voorspoedige reis,, ik zal jullie blijven volgen!
groetjeess olaf
Lieve Kris en Jeff, wat goed dat jullie zoveel gezien hebben van New York, op naar het volgende avontuur. Het is erg leuk om zo op de hoogte gehouden te worden van jullie reis het is net alsof wij erbij zijn. veel plezier in het warme Costa Rico.
Liefs en een dikke kus Paul en Joke
Jooooooooo Jef en Kristel!
Wat kan het koud zijn in New York he! Ik kan het me nog herinneren. Wel erg goed dat jullie er zo veel op uitgaan en zoveel al hebben gezien!
Na die vierdaagse hebben jullie voetjes wel even rust nodig om op te warmen op het Costa Ricaanse strand! Even met de beentjes omhoog en daarna de Jungle weer in!
Heel veel plezier daar, goede reis en geniet ervan!
Dikke kus,
Malou
o ja, wat een leuke mutsen zijn, uuhm, hebben jullie!
Hallo Kris en Jeff,
Allereerst de beste wensen voor 2010!
Wat een mooi verhaal uit New York, ook lekker koud.
Leuk om zo jullie trip zo mee te reizen.
Costa Rica trekt mij geloof ik meer, iets betere temperaturen.
De rum schijnt ook lekker te zijn (Guaro).
Wij hebben het bij Joke en Ed oudejaarsavond heel gezellig gehad, lekkere hapjes en drank.
We hadden de CD van Joke en Paul meegenomen.
En zo rond een uur of 10 gingen we dansend op de muziek van Johnny Jordaan en tante Leen het nieuwe jaar in.
Zondag nieuwjaarsdag hebben we het feestje nog doorgezet bij Henk en Nel.
Zij geven elk jaar een nieuwjaars borrel.
Ik hoop dat jullie er volgend jaar ook weer bij zijn.
Kris en Jeff, ik ben heel benieuwd naar de verhalen van Costa Rica.
Lieve Kris en Jeff,
Jullie uiteraard ook een gelukkig nieuw jaar!!
Wat een mooie (en vooral veel verschillende) avonturen maken jullie daar mee zeg!
En wat een verschil zeg vanaf morgen....van bontmuts naar zwemslip ;) lijkt ons heerlijk daar en we kunnen niet wachten op jullie volgende verhaal.
Enjoy!! X
Hoiiiiiiiiiii
daar ben i kweer..
leuk om weer te lezen!!
Nou nu lekker naar een warm land,.
veel beter!!
hier heeft het weer gesneeuwd.
blijft maar door gaan ik zou ook wel graag naar een warm land willen,
maar goed lekker in een warm huisje in ijsselstein is ook wel leuk:P
vanavond ga ik er weer heen, en is even alles stofzuigen en dweilen,
want die poezen maken er een puinhoop van,
heb lekker pizza's en roze koeken en toetjes gehaald.
hihih lekker hoor,
ik ging ook met eva shoarma halen op de hoek bij santa maria.
(even reclame maken)
het was heel lekker maar ook super veel.
Nou school is weer begonnen,.
helppppppppppppppppppp
ooja als jullie een leuke jurk zien, dan weten jullie het he, en sneakers bij footlocker zijn ook altijd welkom;)
kusjesssssssssss
heel veel plezierrr in costa rica
kusjessss astrid
Hoi lieve Jef en Kris,
Het lijkt wel of jullie al weken weg zijn zoveel hebben jullie al gedaan.Dat beloofd nog wat voor de rest,leuke foto"s ook.Het zal wel even wennen zijn de overgang van de sneeuw,naar de warmte.En natuurlijk nog een heel gelukkig nieuwjaar dat was mamsje bijna vergeten,
een hele dikke knuffel van ons allemaal en veel plezier in Costa Rica
Hey wereldreizigers!!!
Ook ik ben best jaloers op die warmte, want hier in Holland (Den Haag) was het een chaos op de weg. Sneeuw ijzel en al die files. Echt niet normaal. Maar goed, verschil moet er zijn. hahaha
Leuk verhaal over New York, en hele leuke foto's. Nou lieverds, doe voorzichtig daar in dat warme land. Maar geniet met volle teugen. En...............wel sms'n hoor!!!
Dikke kussen van mama
na met frisse tegenzin te zijn begonnen met werken.. wordt dat na het lezen van jullie verhalen alleen maar erger ;-(.... oooohhhh, wat leuk... ik wil ook weg!!! Heerlijk zeg.. en leuk dat jullie ook zo veel ondernemen.. geniet ervan man.. al leef je de laatste dagen op water en brood (of zit het budgettechnisch toch wel helemaal goed ;-)?), pakt niemand je meer af!
Benieuwd naar de volgende verhalen!
XXX Diane
Hey...
Weer effe jullie foto's gekeken...
Kris je muts erg leuk hahahah ....
Die van Jeff oke ook leuk maar ik schrik wel als hij zo dicht bij staat met die Vacht op zijn hoofd hahahahhaha... Slapen jullie lekker of slaap tekort?
Blijf jullie Site in de gaten houden! Liefs Yvette en Jayda
Je zal nu maar vrij zijn......Wat HEERLIJK! Vooral als je nu naar een lekker warmer land gaat (het is in Costa nu toch lekker weer?) En andere mensen de halve dag met open mond voor een wortel kanaal behandeling bij de tandarts hebben gelegen :)
Enne, ik wist wel dat Kris een echte kunstkenner is hoor! Jef, wist je ook al dat ze hele mooie trappen kan maken die de lucht in gaan? Het verhaal erom heen is bij ons altijd nog mooier hihi!
Nou daaaaggg! En ENJOY! x rianne
(reactie op Rianne)
Vertell!!!
Lieve Kris en Jeff,
Zo, dit is weer heel wat anders. Maar zo aan de foto's te zien, erg mooi. Lekker he warm weer, wij zijn jaloers, hier nog steeds kou en sneeuwbuien brrrrr. Ik hou meer van de warmte en de zon. Trouwens mooie kamer hebben jullie en het uitzicht is ook prima. Tot het volgende verhaal.
Liefs en een dikke kus Paul en Joke
Ik zit telkens met smacht te wachten op jullie reisverhalen, helemaal leuk. Op deze manier krijg je een beetje het gevoel erbij te zijn. Geweldig. ik zie dat jullie het helemaal leuk hebben. tot het volgende verhaal.