Tjing Tjang Tjong in Hong Kong
Zo daar zijn we weer!
Nu vanuit het bruisende, naar alles ruikende, Hong Kong!
Maar in de tussentijd ook weer van alles meegemaakt, dus daarover eerst een update!
23 januari 2010
We zaten helemaal op onze plek in het Hostel in Los Angeles. LA zelf deed ons niet zo heel veel, maar het hostel was echt prima. Los Angeles is een plek vol gekken en mensen die helemaal Zen zijn, of voor toeschouwers Zen' willen' zijn. Surfers dievoor het water ingaan eerst aan de Yoga gaan en op de boulevard ga je terug in de tijd naar de hippies!
Veel mensen met vreemde combinaties, vragen allemaal om geld en zitten allemaal aan de marihuana.Dit in tegenstelling tot de dikke wagens die voorbij komen rijden. We moesten elke dag weer zoeken naar de barrels die wij in Nederland kennen! Daar ligt waarschijnlijk ook het hele probleem van Amerika, iedereen wilt maar met een imago mee. Dus iedereen wil minimaal een goede bak om in te rijden!
We zijn deze dag naar de dierentuin gegaan! Misschien een beetje een vreemde keuze voor de eerste dagen in LA maar wij hadden er zin in! lekker aapjes kijken! De zon scheen, het was zeker 20 graden en wij hebben eerst heerlijk 1 uur en 3 kwartier in de bus gezeten voordat we uberhaupt bij de dierentuin aankwamen! Alles is hier ver! Het is niet te geloven maar er zijn wegen zoals Venice Boulevard die ongeveer 35 km lang is! Daar zijn we achtergekomen, we hebben deze weg een aantal keren hobbelend van halte naar halte mogen uitzitten!
In de dierentuin lekker veel dieren gespot en na een lekkere dag weer naar het hostel gegaan en genoten van de zonsondergang. Die zijn hier echt prachtig, elke dag weer! We kennen hier geen fotoshop op de computer dus je zult van ons aan kunnen nemen dat de fotos puur zijn hoe we het voor ons hadden, gewoon prachtig!
24 januari t/m 28 januari 2010
We hebben lekker in de omgeving van alles bekeken. Santa Monica, Hollywood, Venice Beach en Los Angeles Down Town.
Even terug op Hollywood: We hoorden altijd mooie verhalen en uitbundige mede backpackers die de walk of fame helemaal geweldig vonden. Dus wij erheen! Nou na tien minuten zei jef: omkeren en weer naar Venice gaan? We hebben toch nog even doorgezet, maar na het circus van Las Vegas was Hollywood maar een klein plaatstje in een plaats met niets meer dan veel verklede spidermans die teveel geld vragen wanneer je met ze op de foto gaat.
We zijn daarom een japans restaurant op Hollywood ingedoken en hebben echt MEGA genoten van sushi en chicken teriyaki! Echt genoten! Wat kan dat heerlijk zijn! En spotgoedkoop!
De dagen erna hebben we nog 2 pogingen gedaan om gratis naar de Dr. Phil show te kunnen gaan! Tevergeefs, want elke ochtend om 05.50 uur ging onze wekker en keken we elkaar aan en snurkten we weer lekker verder. De opnamens begonnen elke ochtend om 09.00 uur maar omdat wij natuurlijk die wereldreis over Venice boulevard zouden moeten afleggen moesten we 05.50 uur opstaan. Dit is dus tevergeefd geweest, uiteindelijk best jammer dat we niet doorgezet hebben!
Ook heerlijk naar het strand gegaan, lekker gewandeld, veel vreemde mensen blijven spotten en genoten van het weer! Op 1 dag na zon zon zon gehad! Echt fijn om te weten dat de regen ons niet overal volgt!
Het hostel organiseerde van alles. Niet dat wij daar altijd voor in waren maar we hebben een paar keer aangesloten en dit was erg gezellig. Potjes kaarten, DVD avondjes en de kroeg in.
Toen was de dag aangebroken dat wij naar Hong Kong zouden gaan.
28 januari 2010
We zagen best een beetje op tegen de reis van 16 uur. Maar vol goede moed de bussen ingestapt en naar het vliegveld. Daar meteen in een lange rij met tientallen chinesen. We konden meteen even wennen. Na een rijtje en een bezoek aan de MAC gingen we het mega grote vliegtuig in. Het waren prima stoelen, genoeg keuze uit films en zelfs de mogelijkheid om vanuit je stoel naar huis te bellen en te emailen.
Het mooiste was nog de cameras op de neus en onder het vliegtuig. We konden de vlucht dus optimaal meemaken. Dit was bij het stijgen en landen vooral erg mooi! Ik kreeg helaas onderweg migraine dus voor mij was de vlucht uiteindelijk een klein helletje maar na 2 asperines en de overstap in Taipei ( Taiwan) werd het allemaal wat rustiger in mijn koppie.
Na 2 lekkere maaltijden aan boord en genoeg drankjes bediend door mooie prinsesjes van Chinesen kwamen we aan op Taipei ( Taiwan) voor onze overstap. Jeff hield ons nog even in spanning door naar een totaal andere gate te lopen maar zo ervaren als we zijn kwamen we toch nog op tijd aan bij de gate :)
Onze volgende vlucht naar Hong Kong zou maar anderhalf uur duren dus dat was mooi! We hebben er de helft van meegemaakt. We kregen alweer warm eten, die Jeff lekker opat en Kris liet staan.....en toen gingen we alweer landen!
Hong Kong in beeld!
29 januari en 30 januari 2010
We hebben een dag overgeslagen. we vertrokken 28 januari 2010 maar we kwamen pas 29 januari savonds 23.15 plaatselijke tijd aan! Dit voelde meteen al vreemd. In een roes zagen we Martin ( vriend van Jeff) in de aankomsthal staan.Daarna gedrieen een trein gepakt naar Hong Kong centraal om vervolgens midden in het leven ons hostel te betreden en meteen een supermarkt in te duiken ( lees: 01.00 snachts) Jeff en Mart zijn aan de biertjes gegaan en ik aan de Aloe vera( moest even bijkomen)en zijn we richting de haven gelopen. Hier even genoten van de eerste indrukken en geluisterd naar wat verhalen van Mart.
Mart die trouwens de komende 3 weken samen met ons zal zijn omdat wij een weekje bij hem logeren en hij 2 weken meegaat naar thailand, erg gezellig! Dus als je je afvraagt wie is toch die derde persoon op de foto: Mart!
We zijn die nacht laat het bed ingedoken en volgende ochtend vroeg weer wakker. We zijn lekker broodjes gaan halen en Mart kent de stad goed en stelde voor om ons ontbijtje te nuttigen op een klein bootje varend door de haven.
Na wat afdingen nam de man op het bootje ons gezellig mee voor een tripje haven. De contrasten waren mooi om te zien. Aan de ene kant veel jachten en aan de andere kant veel armoedzaaiige bootjes. De skyline was al prachtig vanaf het water! Wat een inmense stad!
Na het ontbijtje op het water hebben we een starbucksje gepakt( jaja, die hebben ze hier ook) en hebben we voor 20 eurocent de pont gepakt naar Kowloon, een ander gedeelte van Hong Kong. Daar zijn Mart en Jeff helemaal losgegaan met shoppen! Na het shoppen en heerlijk te hebben gegeten in een chinees tentje zijn we met de uber strakke hippe metrolijn weer terug naar Hong Kong island om lekker sushi en ander japans eten te nuttigen. Dit was weer heerlijk!
Lekker wezen chillen (lees: liggen snurken tot 23 uur) wat onze plannen een beetje door de war gooide maar erg lekker was om vervolgens de barstreet in te duiken!
Na het nemen van een nostalgisch trammetje kwamen we aan in de barstreet. Erg sfeervol en een grote mix van nationaliteiten. Overdag voelen we ons nog wel eens bekeken( niet perse negatief, maar alle koppies gaan we onze kant op) maar hier savonds is het beeld totaal anders. Europesen, Amerikanen en chinesen alles loopt door elkaar. Er hing een goeie sfeer en Mart heeft ons meegenomen naar een discotheek op het dak van een gebouw! Wat een sfeertje en uitzicht! Echt overweldigend! Nadat Mart en Jeff nog een kebab en biertje hebben genuttigd zijn we lekker gaan tukken rond 3 uur!
Vandaag weer genoeg op de planning en ook in Guangzhou, China waar we maandag naartoe vertrekken zullen we weer genoeg meemaken. Daarover volgt snel een update. De fotos worden ook nog geplaatst!
We blijven genieten van alle reacties, ook de nieuwe reacties van mensen die we nog niet eerder op onze blog zagen, SUPER!
En namens de Stekels( ouders kris) en Verkerkjes( ' familie kris' :) hebben we weer extra tegoed om fotos te plaatsen! Super bedankt!
Liefs en tot het nieuwe verhaal!
Hey wereldreizigers,
Leuk te lezen en te zien dat jullie het nog steeds enorm naar jullie zin hebben en allemaal bijzondere en mooie dingen beleven.
Ik reis nog even gezellig mee ;-)!
XxX
Wat een leuke foto's. En wat een aparte stad is Hong Kong. Wat een mensenmassa.
Jullie zien er heel goed uit. Het straalt van jullie gezichten dat jullie genieten.
Dikke kussen van mij
Wat zien jullie er goed uit .Je kunt natuurlijk wel raden waar Fred commentaar op had natuurlijk Jef"s haar maar dat is nou eenmaal zijn Marine verleden.Wat een leuk verslag weer en mooie foto"s ook,we kijken alweer uit naar het vervolg,
Dikke kus en groetjes aan Mart,
Fred Marieneke Mike en Rick
Wat mooi allemaal om te zien, en wat een reistijden zeg,maar wel allemaal erg leuk om mee te maken.
Nou genieten jullie maar lekker verder wij volgen jullie wel.
Liefs Diny en Rob
wat een prachtige verhalen allemaal. Je kunt wel merken dat jullie het reuze naar jullie zin hebben. Blijf genieten, wij genieten van jullie. Zo en nu ga ik de foto's bekijken.
Liefs Corrie en Hans
haaaaa schattebouten!!
wat een heerlijke ervaringen weer!! en de verhalen van hong kong klinken zeer bekend!!leuke tochten he met die reisleider!!! veel plezier en genieten!!!
xxxx
Hallo jullie
Heel herkenbaar en wat blijft het indrukwekkend allemaal.Er komen weer veel herrinneringen bovendrijven Geniet ervan en geef Martin een dikke knuffel van me.Inderdaad hebben jullie bekijks
Wacht maar af als jullie in Guangzhou zijn
een blonde dame en een man met krullen is al een bezienswaardigheid op zich
laat het maar over je heenkomen.
Verder zullen ze wel met jullie op de foto willen teminste dat is mijn ervaring geweest
Veel plezier en een fijne tijd verder
Lieve Kris en Jeff,
Wat een verhalen weer. De gekke amerikanen en de vlucht,wat zien jullie veel verschillende culturen. Daar kan lang van nagenieten. Vooral omdatjealles beschrijft dan kanje later ook alles nog teruglezen.
HongKong wat een megastad. Weer leuk om jullie verhalen te lezen. Tot het volgende verhaal.
Liefs en een dikke kus Paul en Joke
Hi!!
Na een weekje vakantie hebben we jullie verhalen weer gelezen en jullie foto's gezien! Super allemaal! Wat hebben jullie al veel gezien in een relatief korte tijd! Ook leuk dat jullie allemaal zulke verschillende dingen meemaken. Lekker genieten!
Veel liefs!
Inderdaad ! Hong Kong is genieten. Veel te zien en te beleven. Lekker veel met de boot reizen is ook leuk. Ja , HK is ons ook goed bevallen. Gaan jullie nog naar de grote zittend Boedha met de gondel ? Nou , snuif nog ff lekker wat HK smog op en alvast een goeie reis naar Thailand. Trouwens , must see tip in Thailand : de Erawan watervallen in Kachanaburi ! Klein paradijsje op aarde!
Liefs vanuit Alkmaar !
Hey...
Na weer alles gelezen en er zelfs langer voor opgebleven om ook alle foto's weer effe te bekijken ....
Na slaap lekker kussie Yvette en Jayda
Zo wereldreizigers, daar ben ik weer.
Wat een stad Hongkong, voelen jullie je wel veilig daar?
Gelukkig is Martijn erbij, die spreekt de taal en weet de weg.
Wat grappig om in zo'n bootje de skyline te bekijken.
Wel knap ongelukkig met dat tijdsverschil.
Als jullie uit bed komen, gaan wij erin.
Dat skypen vind ik wel leuk, moeten we nog een keer doen.
Jullie hebben zeker al van Nel gehoord, dat het volgende reisje in mei al geboekt is (Turkije).
Wat een ellendig vooruitzicht.
Nou reizigers, nu eerst genieten van China.
Jullie vallen er zeker wel op ?
Zijn die Chinezen echt zo klein?
Ik zou er dus goed tussen passen.
Groeten uit regenachtig spekglad Nieuwegein.