Welkom op de Blog van Kris en Jeff

Ayuttaya en Chiangmai.....Vriendelijk, en enorm mooi!

Daar zijn we weer!

Nu alweer vanuit Chiangmai, want Ayuttaya hebben we alweer verlaten!

Een update!

10 en 11 februari 2010

We hebben in Ayyutaya heerlijke dagen gehad. Om precies te zijn twee dagen. Het is een klein dorpje dus we hadden genoeg aan twee dagen. We zijn lekker richting de tempels gegaan. We wilden met de olifant maar dat bleek hier belachelijk duur. Dus lekker rondgewandeld, olifantjes bekeken en een lift gehad van twee schattige thaise dames die ons de weg vertelden naar een boottocht die we wilden maken met een longtail( lange smalle boot)

We hebben een heerlijke trip gemaakt langs de oever. Veel tempels gezien, er zaten prachtige tussen. Maar toch ook een verdwaalde moskee en katholieke kerk! We hebben vanaf de boot ons hostel ook nog zien liggen( staat op de foto). En daarna lekker weer met Tuk Tuk teruggegaan naar het hostel. We pakken trouwens overal waar we kunnen de Tuk Tuk, lekker makkelijk, goedkoop en snel. Het is soms even onderhandelingen maar tot nu toe gaat het heel goed. Vooral Mart blijkt hier erg goed in te zijn!

We hebben daarna bij de buren, die een massagesalon hebben een massage gehad van 2 uur!!! Erg lang en jawel voor 7 euro! Dus erg netjes! Mart en Jeff lagen samen en Kris apart! Het ging er hard aan toe. Soms moesten Mart en Jeff keihard lachen omdat iemand weer werd dubbelgevouwen en Kris voelde zich na deze 2 uur enorm lenig!

11 februari in de avond begon onze reis naar Chiangmai d.m.v. een lange (13/14 uur) treinreis naar het noorden. We zijn gezellig weggebracht door het personeel van het hostel en na een half uurtje wachten op het station begon dit avontuur! De wagons waren al ingericht als slaapruimtes. Ik had mijn eigen bedje bovenin( soort stapelbed) Onder mij lag een vreemde, dit omdat alle onderbedden het snelst uitverkocht waren en wij waren te laat! De mannen hebben in de bar van de trein nog een drankje gedaan en daarna allemaal proberen te gaan tukken. Voor de een werkte dit beter dan voor de ander. Gehobbel, gerem, stil staan zonder rede en keihard weer op gang komen. Dit 14 uur lang! Het was voor kris een helse rit. Voor Jeff en Mart die wat biertjes achter de kiezen hadden ging dit wat makkelijker!

12 februari 2010

Maar we hadden het overleefd! Na een toverstruc hadden we weer zitplaatsen ipv slaapvertrekken( zie fotos) en zaten we de laatste 3 uur van de reis nog rechtop! Ontbijtje aan boord gekocht en toen kwamen we aan in Chiangmai. Tuk Tuk gepakt naar het hostel en we kregen meteen al een goed gevoel van deze stad( 170.000 inwoners).

We hebben ingecheckt en al snel bleek dit hotelletje door Nederlanders en Nederlandssprekende thai gerund te worden. Ook weer eens leuk voor de verandering. Kris, de grootste roddelkont moest zichzelf nu wel even inhouden omdat iedereen die hier wandelt nederlands spreekt!

De kamers zijn netjes, hebben airco en jawel hier kunnen de kroketten en frikandellen besteld worden! Het is eigenlijk verschrikkelijk, maar ook wel lache! We hebben dus al veel nederlandse snacks op zoals Shoarma, kroketje( was het eerste wat Mart deed toen hij aankwam, een kroket bestellen) en andere lekkere versnaperingen!

Zoals op de fotos te zien hebben we een super gezellig terras! Er kruipen hier overal gekko's over de muren en dat maakt het extra gezellig! We wilden 1 ding doen deze dag en dat was relaxen! Maar we waren het wel met elkaar eens dat we een kappertje konden gebruiken en dus gingen we op zoek naar een kapper. De eerste de beste binnen gestapt en Mart wilde korter, Jeff wilde veel korter en Kris wilde licht blond en modelletje erin! Nou en dat is gelukt! Wie had dat gedacht! Mart heeft er nog een voetmassage van een uurtje bijgenomen en we zijn alledrie vertroeteld met een heerlijke wasbeurt en hoofdmassage! En uiteindelijk moesten Jeff en Mart iets van 3 euro afrekenen en Kris een tientje!( ivm de verf) Helemaal tevreden!

13 februari 2010

Vandaag stond er een one day trekking op het programma! We hebben de volgende dingen bekeken en ondernomen: Olifantentocht door jungle en water van een 1.5 uur, trekking van een uurtje, waterval bekeken, door de rijstplantages gewandeld, lekker gelunchd, bamboe raften en naar een inheemse stam. Dat allemaal op 1 dag!

Het was enorm leuk, voornamelijk het olifant rijden en het bamboe raften. De olifanten hadden jonkies en die maakten de tocht echt een succes. We konden bananen en bamboe kopen voor 40 cent en dit voeren! Jeff en kris konden zich natuurlijk totaal niet inhouden en hebben zeker 6 tot 7 zakken gekocht! Het is ook zo leuk om ze te voeren! Mart mocht voorop de nek van de olifant zitten en dat heeft hij geweten toen de olifant een stijl pad naar beneden koos( zie fotos)

Het bamboe raften was een rustig mooi tochtje....totdat!........onze bootvaarder een slang zag, deze met een stok voor onze neuzen doorsloeg, en meenam op onze boot! Af en toe zagen we de slang nog bewegen. Zielig! Maarja het is hier een lekkernij, dus die wordt opgesmuld die avond! De waterval was ook erg mooi en rustgevend totdat er 2 bussen toeristen aankwamen, toen hadden we het wel weer gehad!

Maar een heerlijke dag, weer lekker lopen, bewegen, dingen bekijken.....

Die avond op aanraden van de broer van jeff uit eten gegaan bij een plaatselijke bekende italiaan! Enorm sjieke bedoeling van Thailand. Maar de keuken was ook enorm goed! Voor het eerst meer dan 10 euro uitgegeven aan eten op deze vakantie! De koningin had er ook al gegeten zagen weop fotos dus dat is dan wel weer leuk!

Na het eten de avondmarkt( nightbazaar) ingedoken en nog wat leuke souvenirs gekocht! Daarna met de Tuk Tuk naar een plaatselijke discotheek met 3 zalen. Lekker nog ff geswingd en toen was het snachts tijd om naar een sportcafe te gaan want Ajax begon! Jaja, dat mag natuurlijk niet gemist worden. Daarna lekker bedje ingedoken.

14 februari 2010

Valentijnsdag EN Chinees nieuwjaar! Beiden waren zichtbaar in de stad. Niet in grote getale maar toch wel gemerkt. Deze dag was een chill dag. De mannen hebben tot 13 uur op bed gelegen en hele dag een beetje gelezen en niets gedaan. Die avond richting chinatown en lekker uit eten geweest voor 2 euro per persoon! In chinatown was het enorm druk, kijkje genomen en Tuk Tukje terug gepakt!

15 februari 2010

Vandaag hadden we weer een excursie gepland staan en wel naar het noorden van thailand. Kijkje nemen in Chiangrai, een witte tempel bezoeken, een warme hotspring bekijken, het drielandenpunt bezichtingen( golden triangle) en weer naar een inheemse stam. We waren al gewaarschuwd dat het een lange dag zou worden en dat we rond 7 uur weg zouden gaan. Het was een prima dag, veel gezien, maar inderdaad wat een afstanden en wat een lange tijd hebben we in een volle bus gezeten! Dat was toch wel de keerzijde aan deze dag.

De witte tempel was apart, best negatief eigenlijk en dat terwijl hij in het wit gebouwd is. De tempel is prachtig om te fotograferen, maar dichterbij zijn het allemaal duivels, doodskoppen etc. Heel apart dus.

De Hotspring was eigenlijk het punt om even te ontbijten. Kris heeft nog even de spring aangevoeld met haar voeten maar het was veel te heet. Verder niet noemenswaardig.

De golden Triangle was ook niet bijzonder, maar toch weer even een boottochtje meegepakt die ons lang Thailand, Birma en Laos leidde. Dat is toch weer een grappig gevoel. Nog wat rondgesnuffeld in Laos en kokosnoot geproefd( smaakt naar niets lekkers! haha)

Toen door naar de inheemse stammen, die volgens ons niet zo inheems meer is, maar toch leuk weer even te zien. Kris had een klein meisje achter zich aan die opgetild wilde worden en niet weg te krijgen was. Ze heeft nog een paar fotos van ons gemaakt( zie fotos met de tongen uit de monden) en dat vond ze prachtig. Verder kwam er een soort moedergevoel boven bij kris want het meisje was zo smerig dat kris zin had om haar meteen in een goed bad te stoppen!

De terugreis duurde weer een paar uurtjes! en toen was het ineens 20.00 uur savonds toen we thuis waren en dat is dus net! Vermoeiende dag, toch blij dat we het gezien hebben maar niet de grootste aanrader die we kunnen noemen!

Net lekker in het hotelletje gegeten en nu lekker chillen, want daar zijn we goed in!

Morgen scooter huren en richting de tempels in deze stad en overmorgen zijn we uitgenodigd door de baas van het hostelletje om gezellig een dagje mee te gaan naar een meer met restaurant in de middle of somewhere! Helemaal leuk dus!

Daarover volgt meer!

Super de super bedankt weer voor alle lieve reacties! We kunnen helaas geen persoonlijk reacties terugsturen naar iedereen, maar weet maar dat we elk verhaal lezen! Echt leuk!

Dikke knuffel namens ons drieen!

marjon

Hoi luitjes,

Ik geniet (bijna) net zo als jullie. Het is net of je zelf de reis aan het maken bent. Zoals ik al eerder schreef, ik kijk echt uit naar jullie verhalen. Ik ga zo de foto's bekijken en genieten. Als jullie tzt terugkomen neem dan wat warmte mee. het is hier zo koud. Ik weet niet of jullie op de hoogte zijn van het nieuws in nederland, maar we hebben al 1 gouden medaille (Sven Kramer). in Vancouver. jullie denken wellicht, wat kan ons het schelen, maar ik dacht, ik meld het toch even. He luitjes, wij wensen jullie nog veel reisplezier en tot horens.

Steve en Carla

Lekker relaxed land is dat Thailand toch he ! Zo te merken hebben jullie je al aardig aangepast . Blijf lekker genieten en relaxen en geniet vooral van jullie overwintering daar in sunny Thailand.
Misschien bedoelen ze dit wel met pre-pensioen gaan ?Hahaha.

Paul en Joke

Lieve Kris en Jeff,

Wat een verhaal weer, jullie maken zoveel mee dat het erg leuk is om weer bijgekletst te worden door jullie. Wat ik al zei het is net of wij ook meereizen. Lekker he zo'n kroketje. Heb ik vandaag ook toevallig sinds een jaar weer eens gegeten. Noiu veel plezier daar en geniet van het warme weer. Ik ga de zonnendans doen en hoop dat het volgende week eindelijk is afgelopen met die kou.
Liefs en een dikke kus Paul en Joke

Nel

Wat een verhalen weer!!! En wat een leuke foto's.
Ga jullie toch wel missen hoor. Maar goed nog 1 maandje en dan zijn jullie weer lekker thuis (hahaha = eigen belang).
Jammer dat msn'n er haast niet meer bij is. Wij slapen jullie wakker en op pad. Jullie slapen wij werken.
Maar jullie verhalen maken veel goed.
Nog veel plezier daar in Thailand en dikke kussen van mij

Joke en Ed

Hallo Kris en Jeff.
Nou dat heeft even geduurd maar hier weer een berichtje uit Nieuwegein.Wat een verhaal zeg en wat een leuke foto's weer nou ik hoef me niet ongerust te maken jullie hebben het nog steeds prima naar jullie zin.Blijf lekker genieten en veel plezier in Thailand.
Vele groetjes en kuffels van Ed Joke Olaf Vera Eva.XXXX

joyce

Wat een leuke verhalen weer!!
ik had ook wel zo'n twee uur durende massage gewild hahah...

liefs joyce!!

Malou

Erg leuk om weer te lezen Kris, Jef en Martin! Kris ik heb meerdere malen pogingen gedaan om je terug te mailen. Elke keer kwam er iets tussen en was ik de mail kwijt. Maar hier gaat het goed. Alle drukte gaat door en verder geen echte noemenswaardige dingen denk ik...

Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Vooral om de kroketten moest ik erg lachen. Net Hans en Grietje op Callela!hihihi

Geniet nog deze maand!

Liefs, Malou

Paul en Joke

Lieve Jeff,
VAN HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag en maak er een mooie dag van in Thailand samen met Kris.
Waarschijnlijk lekker samen uit eten en het in een warm land vieren lijkt mij helemaal bijzonder.

Liefs en een dikke kus Paul en Joke

Marjon

Hallo luitjes, daar ben ik weer.

Jef Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Ben je verwend door je meisje. Hoi Kris, jij ook van harte met Jef. Ik wil je nog even zeggen dat je er goed uitziet. Maak er een fijne dag van en we spreken elkaar. tot horens.